Miért fektessünk napelem rendszerbe?

Solarzellen auf Hausdach hinter Sonnenblumen

Akár otthontulajdonos, vállalkozó vagy köztisztviselő az ember, rengeteg előnye van annak ha napelem rendszert telepít az ingatlanára. Nézzük mik a legalapvetőbb előnyök.

1. A napelem rendszer segít spórolni a rezsiköltségeken

A napenergia hasznosítás valószínűleg legnagyobb előnye az azonnali áramköltség csökkenése. Mindegy mennyire kicsi rendszerrel kezd az ember, az első naptól kezdve látni lehet a rezsi díj csökkenést.

Mekkora a csökkenés mértéke?

Ennek a megválaszolása 2 fontos elemtől függ:

A napelemes rendszerek moduláris rendszerek, vagyis többféle képpen össze lehet állítani, több vagy kevesebb panelt is hadrendbe lehet állítani. Minden extra telepített kilowattal nagyobb a teljesítménye a rendszernek, ami annál többet spórol az áramköltségeken. Egy kellően optimalizált rendszerrel teljes mértékben megszabadulhat az áramdíjaktól. Ma Magyarországon már rengetegen élnek ezzel a lehetőséggel.
Akármekkora napelem rendszerünk is legyen, az áramköltségek emelkedni fognak. Ahogy a rezsiköltségek nőnek, a megújuló energia mindig ingyen lesz. A napenergia az egy befektetés ami minden egyes évben egyre inkább megtérül.

2. A napelem rendszer és a bevétel amit generál

Helységtől és a rendszer teljesítményétől függően akár bevételt is termelhet a napelem. Az áramszolgáltató jóváírja a túltermelést minden esetben.

3. A napelem rendszer és az ingatlan értéknövekedése

Mivel a napenergia segit a rezsiköltségek csökkentésében, igy befektetésként is felfogható, ami többszörösen is megtérül a rendszer 25+ éves élettartamát figyelembe véve.

De itt még nem ér véget az előnyök sora, a napelemes rendszer értéknövelő beruházásként is felfogható ha eladásra kerülne az adott ingatlan. Akár 5 millió forinttal is többet lehet kérni egy jól működő napelemes rendszerrel ellátott ingatlanért. Ha energiatakarékos felújításon gondolkodik, akkor a napelem rendszernél jobban kifizetődő beruházást találni sem lehetne.

4. A napelem rendszer és a környezet

A napenergiahasznosítás forintokban kifejezhető befektetés, csökkenti a rezsit, bevételt termel és növeli az ingatlan értékét.

Azonban a legfontosabb és legnehezebben megfogható előnye, hogy minden egyes ember, család, cég, önkormányzat napelemes beruházása egy lépés a tiszta és megújuló energiafogyasztás globális megvalósulása felé. Ennek az átmenet jobb életkörülményekhez (tisztább levegőhöz, vízhez, talajhoz), nagyobb energiabiztonsághoz, erősebb gazdasági növekedéshez és az üvegházhatás csökkenéséhez is vezet.

Tudjon meg többet hogy Ön hogyan tudja a napelemes rendszerek előnyeit kihasználni, kérjen ajánlatot tőlünk ma!Share this story