Napelem Blog

kozossegi-napelem

Fektess pénzt a szomszédod napelem rendszerébe!

Még egy ok hogy jóban legyünk a szomszédunkkal: képzeljük el, hogy a szomszédunk egy alacsony kamattal járó kölcsönt ad nekünk, hogy tegyünk napelemeket a házunk tetejére és ha letörlesztettük a hitelt, akkor tulajdonképpen ingyen árammal lehet tovább élni a házunkban.

Ez az új, innovatív, megújuló őrület: a közösségileg finanszírozott napenergia hasznosítás. Azonban ez egyelőre csak Kaliforniában működik.

A mozgalom működéséhez kell egy fél aki adminisztrálja a kölcsönt, hogy az egyszerű befektetők (te és én is ilyenek vagyunk) pénzt tudjanak tenni ezekbe a szolár projektekbe, ami ezidáig csak nagyvállalatoknak, bankoknak és ez EU-nak volt lehetséges.

Mindemellett Amerikban már régóta működik a napelem rendszer lízing intézménye is, ami ahogy a neve is mondja arra jó, hogy X havi összegért cserébe kapunk egy rendszert a házunkra, és azzal termeljük az áramot.

Nekünk Magyarországon egyelőre marad a két megszokott megoldás: vagy kifizetjük egyben a napelem rendszert, vagy pályázunk. Lépjen kapcsolatba velünk, mi mindkét esetben tudunk segíteni!
Megosztom