Napelem Blog

napenergia-tarolas-ternyerese

Egyre több háztartás fogja tárolni a napenergiát

Németországban már többedik éve él a program (Energiewende), aminek köszönhetően akkumulátoros tárolókkal látják el a már napenergiát hasznosító háztartásokat.

Ennek köszönhetően már nem csak a hálózatba lehet termelni a saját magunk által megtermelt áramot, hanem azt tárolni is tudjuk. Ezzel a programmal Németország ismét egy fokkal közelebb kerül az energiafüggetlenség felé – amit nekünk is követnünk kell. A program keretén belül eddig mintegy 4000 kérvényt támogattak, összesen 66 millió Euró értékben.

Jörg Mayer (a BSW Solar kereskedelmi igazgatója szerint: „E beruházásnak köszönhetően egyre több ember csökkentheti függését az energetikai konszernektől, miáltal az energetika terén tapasztalható változás újabb impulzust kap”.

További érdekessége a német napenergia hasznosításnak, hogy 2012 óta a saját tetőn termelt áram olcsóbb, mint a hálózaton keresztül érkező. Ezért mára már minden tizedik németországi családi házat napenergia hasznosításra alkalmas berendezéssel láttak el. Számokban kifejezve: a tetőre telepített 800 ezer naperőmű tavaly hozzávetőleg 1,3 millió háztartásnak termelt áramot. Egyelőre a hálózatba táplált előállított áram van túlsúlyban (akár csak Magyarországon), ám az arány a tárolók térnyerésének köszönhetően gyorsan változik.

Mi, az Ecoinfránál idén nyáron rengeteg hálózatba termelő napelemes rendszert telepítettünk, de többször is terveztünk és telepítettünk már áramtárolásra is alkalmas napelemes kiserőművet. Tehát hálózatba termelő, akár napelem erőművet tervez az olvasó telepíteni, mi mindenben tudunk segíteni, a tervezéstől, az engedélyezéstől, a telepítésig.

Kérjen tőlünk ajánlatot egy komplett napelemes rendszerre.
Megosztom