Napelem Blog

onkormanyzati-napelemes-palyazatok

Az állam napelemes pályázatokkal bombázza az önkormányzatokat

Napjainkban egyre fontosabbá vált, hogy környezetünk védelme érdekében megújuló energiaforrásokat hasznosító rendszereket használjunk, mint például napelemeket. Ezek kiépítésére ad vissza nem térítendő támogatást kormányunk a pályázó önkormányzatoknak.

A pályázat célja, hogy Magyarországon egyre többen döntsenek amellett, hogy a napelemek segítségével termeljék villamos energiájukat.

A támogatást elnyert pályázókra természetesen vonatkozik egyfajta szabályrendszer:

  • egyrészt, vállalkozásnak nem minősülhet, vagyis nem állíthat elő terméket és nem nyújthat szolgáltatást
  • másrészt, az államháztartás egyik szervezete kell, hogy legyen pl: önkormányzat, aki haszonszerzés célja nélkül, tevékenységének ellátására használja fel az energiát

Az állam 5 milliárd Ft-ot szán erre a projektre és csak azok a pályázatok nyújthatók be, ahol a támogatás igénye eléri a 20 millió Ft-ot és nem haladja meg az 50 millió Ft-ot.

A pályázatot benyújthatják:

  • helyi önkormányzatok
  • önkormányzati közfeladatot ellátó non-profit korlátolt felelősségű társaságok

Nem pályázhatnak:

  • akiknek lejárt vagy ki nem egyenlített tartozása van
  • akik nem szolgáltatnak adatot a Kincstárnak és nem járulnak hozzá, hogy a NAV a fennálló adótartozásaikat nyilvánosságra hozza
  • ha a szervezet nem Magyarországon van bejegyezve

A támogatást kizárólag a saját villamosenergia-igény részbeni vagy teljes kielégítése céljából lehet igénybe venni 50 KVA csatlakozási teljesítmány alatt. Ez a támogatás magábafoglalja a napelemeket, tartó eszközöket, állványokat, mérő és szabályozó berendezések beszerelését, havi fogyasztási adatrögzítő mérőeszközt. Az nem kap támogatást, aki lakásberuházási céllal szeretné illetve, ha az épület éves villamosenergia fogyasztása meghaladja a fejlesztés utáni éves áramigényt.

A projekt területileg korlátozva van, eszerint Budapest és Pest megye kivételével, az ország teljes területe pályázhat. A pályázatot a “Pályázati adatlapon” lehet benyújtani a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz 2014. augusztus 21-30. között.

Mi az EVB l teljes mértékben fel vagyunk készülve, ezen pályázatok teljesítésére.

Kérjen tőlünk ajánlatot komplett napelemes rendszerre.
Megosztom