Napelem Blog

napelem-rendszer-veszelyei

A napelemes rendszerek veszélyei

2013-ban is folytatódik Magyarországon a hálózatra visszatápláló napelem rendszerek összkapacitásának ugrásszerű növekedése. Azonban ez a tendencia veszélyeket is hordoz magában.
Hazánk célkitűzése, miszerint 2020-ra 63 MWp letelepített rendszerkapacitást fogunk elérni (összehasonlításképp, a 2011-es adat 3,75MWp) mindenképp elgondolkodtató. Egyrészt évről évre növekszik azon háztartások száma amelyek napelemes rendszerrel a háztetőn spórolnak saját áramtermeléssel vagy akár teljesen lefedve korábbi áramköltségeiket, másrészt egy új iparág is létrejött, egyre több vállalkozásnak jelent munkalehetőséget a napelem rendszerek létesítése.

Előfordulhat azonban hogy olyan vállalkozások is végeznek telepítési munkákat akiknek sem a műszaki felkészültsége, sem a tapasztalata nem elégséges hogy minőségi munkát végezzenek (mi az EVB Solarnál több mint 20 éves villamos szerelői tapasztalattal, 5 éves specializált napelemes rendszer telepítési tapasztalattal és számos, a szakmában elismert partnerttalálkozón való részvétellel szavatoljuk a minőségi és precíz munkát.

Miért lehet veszélyes egy napelemes rendszer?

A napelemmodulok a fényenergiából villamos energiát állítanak elő. Ez az energia egyenfeszültség formájában áll rendelkezésünkre, hiszen a napelemek egyenfeszültséget állítanak elő. Ez a rendszer veszélyforrása.

Hogyan jelenhet meg ez a veszély egy napelemes rendszernél?

1. Áramütés elleni védelem nem megfelelő biztosítása
2. Alkalmazott csatlakozó- dobozok és védőberendezés- összeállítások rossz kialakítása.
3. DC-oldali villamos szerkezetek nemmegfelelősége.
4. Az üzemeltetők, ellenőrzést, javítást végző személyek tájékoztatásának hiánya.
5. Túlfeszültség-védelem nem megfelelő biztosítása.
6. Hibás méretezésből adódó veszély.
7. Hálózathoz történő szakszerűtlen csatlakoztatás.

Az Ecoinfra minden esetben a legnagyobb körültekintéssel, és 15 éves tapasztalattal rendelkezve tervez egyedi napelemes rendszereket. Kérjen tőlünk ajánlatot, mi segítünk.
Megosztom