Napelem Blog

5-ok-a-napelemes-infrafutes-mellett

5 ok a napelemes infrafűtés mellett

A napelem rendszerekkel termelt áram, infrafűtéssel való kombinálása, minden más megoldásnál jobban megtérülő és hosszabb távon fenntartható, és mindezek felett környezetbarát energiatermelési és fűtési forma. Nézzük mi támassza alá ezen állításunkat.

1. Az infrapanel működési elve

Az infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hőtükrös szigeteléssel ellátott infrafűtőtest. Az infrapanel nem a levegőt melegíti és használja a hő közvetítésére, hanem az adott helyiségben lévő élő szervezetet és az ott található berendezést minden tartozékával együtt melegíti fel és ezek folyamatosan visszaadják az elnyelt hőt (FűtveSpórolj.hu). Az infrapanel hőleadók az általános fűtési módoknál 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérséklet mellett, az előbbiektől komfortosabb hőérzetet biztosítanak (Magyar Épületgépészet LIX.évf. 10.szám).

2. Infrafűtést egyszerű telepíteni

Az infrapaneles fűtés előnye, hogy engedélyezésmentes, kiépítése és szerelése könnyű, kisebb szakértelmet igényel, ebből kifolyólag az kivitelezés ára is kedvezőbb, valamint maga a rendszer beruházási költsége is alacsonyabb.

3. Az infrafűtés árammal működik

Tehát a napelemes áramtermelés adja magát. Az infrapanelek kitűnő élettani hatásai mellett karbantartási költség sincs, az üzemeltetési költségeket pedig gazdaságossá lehet tenni, ha napelemes energiatermeléssel kombináljuk.

4. Használja fel a korlátlan napenergiát

A napelemek a Nap elektromágneses sugárzását, elektromos kémiai folyamatok során egyenárammá alakítják, amit az napelemrendszerekben megtalálható inverterek alakítanak át az átlagcsalád által is felhasználható elektromos árammá. Ebből kifolyolólag az adott családnak a közhálózatról csak kevesebbet, vagy egyáltalán nem kell felvennie. Ha többletáramot termel a rendszer, akkor az elektromos művek a a pozitív különbözetet kifizeti (a nyár során keletkező többletet télen jováírhatjuk).

5. Megtérülés

Egy napelemrendszerrel kombinált infrapanelfűtés esetében garantált megtérülésről beszélhetünk, míg egy fosszilis energiahordozó esetében erről nincs szó.

Ha felkeltettük az érdeklődését kérjen tőlünk ajánlatot egy teljes rendszerre.
Megosztom